3ο ΓΕΛ Γλυφάδας και 2ο ΓΕΛ ΒΟΥΛΑΣ – Διασχολική δράση για τον Μέγα Βασίλειο και το περιβάλλον

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 το Σχολείο μας πραγματοποίησε μια ιδιαίτερα όμορφη δράση στο πνεύμα της εκπαιδευτικής διασχολικής συνεργασίας. Συγκεκριμένα,οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Β2 του σχολείου μας μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Βέργου και κ. Παντούλα επισκέφτηκαν το 2ο ΓΕΛ Βούλας και σε συνεργασία με τους μαθητές και τις μαθήτριες του τμήματος Β1 του 2ου ΓΕΛ Βούλας επεξεργάστηκαν το ζήτημα της περιβαλλοντικής κρίσης σε αναφορά με τη διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών και ιδιαίτερα με αυτή του Μεγάλου Βασιλείου όπως αναπτύσσεται στο έργο του “Εξαήμερος”.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο Σχολείων συναντήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ΓΕΛ Βούλας και μαζί με τους καθηγητές τους συζήτησαν σχετικά με το περιβαλλοντικό πρόβλημα, αναζητώντας αναφορές του Μεγάλου Βασιλείου οι οποίες γονιμοποιούν προβληματισμούς του σήμερα. Τα παιδιά παρουσίασαν, ταυτόχρονα, εικαστικά έργα τα οποία είχαν προετοιμάσει τις προηγούμενες ημέρες σε σχέση με το περιβάλλον και την ευαισθησία του χριστιανικού μηνύματος γι’ αυτό.

Οι εντυπώσεις των παιδιών και των δύο Σχολείων ήταν εξαιρετικές και κυρίως ενθαρρυντικές για την περαιτέρω ενίσχυση παρόμοιων διασχολικών πρωτοβουλιών.